Lankalaihis 2018 ūüôą

Alkuvuodesta törmäsin facebookissa ryhmään nimeltä Lankalaihis 2018, koska langat tuntuvat lisääntyvän itsekseen, liityin ryhmään. En ole jaksanut punnita alkusaldoa, vaan tavoitteenani on kuluttaa enemmän lankaa, kuin ostaa sitä. Jaa-a, helpommin sanottu, kuin tehty, voin nyt melkein puolessavälissä vuotta kertoa.

Tammikuu alkoi melko hyvin, vaikka lankaa ostinkin, sillä kuukausi jäi kuitenkin miinukselle 105g. Ostin lankaa ja kudetta yhteensä 933g ja kulutin 1038g. Sain valmiiksi seitsemän työtä. Tammikuussa valmistui lapaset, huivi, trikookuteesta kolme koria ja kaksi paria villasukkia.


Helmikuussa sain äidiltäni reilun kilon lankoja ja siskoltani rahaa ostaa lankoja, että teen hänen perheelleen sukkia. Yhteensä lisää lankaa tuli 2828g ja sain kulutettua vain 744g. Lankavarasto kasvoi helmikuussa 2084g.


Maaliskuussa valmistui kahdeksan työtä, joista painavin oli trikookuteesta tehty matto. Kulutin yhteensä 4624g, tosin jouduin ostamaan lisää trikookudetta mattoa varten ja tulipa silloin hyödynnettyä useampaa tarjousta, joten lankaa tuli ostettua 4096g.Huhtikuussa ei valmistunut yhtään käsityötä, mutta lankoja tuli siitä huolimatta osteltua. Jyväskylän messuilta ostin 100g steppiä, sekä roskalava -ryhmän kautta sain lankoja, ostin myös kirpparilta langanjämiä ja 7v viidakkolankaa värissä tiikeri. Langanjämiä tarvitsen jämälankapeittoani varten, josta myöhemmin lisää. Yhteesä ostin/sain lankaa 2527g.

Toukokuussa valmistuu nyt enemmän käsitöitä sillä osaa olen tehnyt jo huhtikuun puolella ja osan teen lahjaksi, joten niiden on pakko valmistua ajoissa.

P√∂ll√∂ on Prinsessajuttu-blogin ohjeella tehty ja menossa pian osana risti√§islahjaa kummipojalleni. Laitoin p√∂ll√∂n sis√§lle p√§√§si√§ismunan muovikuoren, jossa sis√§ll√§ pieni√§ kulkusia, joten p√∂ll√∂ helisee, kun sit√§ heiluttelee. Lankana p√∂ll√∂ss√§ adlibriksen cotton ja paino ennen t√§ytt√§mist√§ 117g.

Yhteensä huhtikuun loppuun mennessä lankoja on hankittu 10384g ja kulutettu 6406g eli olen siis plussalla melkein neljä kiloa. Ei suju ihan suunnitelmien mukaan, mutta en osaa vastustaa herkullisia uutuuslankoja tai edullisia tarjouslankoja. Joko tarvitsen anonyymit lankaholistit ryhmää, jotta saisin lankavarastoani pienemmäksi? Ehkäpä loppuvuosi sujuisi paremmin ja lankavarasto pienenisi edes vähän.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta susi, norjalainen villapaita + vinkki paidan sovitukseen

Villapaidan hihan ja vartalo-osan yhdistäminen

Metsänpeitto -islantilainen villapaita edistyy