Kesäyöstä jouluyöhön 2018 eli kyjy-18

24.6.18 alkaa facebookissa löysäpipoisten kilpailu, jossa on tarkoitus valmistaa 20 työtä ajalla 24.6.-24.12. Sitä ennen pitää kuitenkin saada puikot tyhjäksi. Niina Laitisen Villasukkien vuosi -kirjasta valmistuivat Annaleenat. Lankoina oli jämäkeriä 7 veljestä ja socki -lankaa. Sukat painavat 250g.

Lankalaihiksen nimissä pyöräytin eilen lankakopasta löytyneestä trikookuteesta pienen korin. Painoa 145g. Mustaa ei vaan ole kovinkaan helppoa kuvata, joten näyttää lähinnä mustalta pyörylältä.


Kesken on vielä säärystimet polaris-haasteeseen, lost in time -huivi, äidille tuubihuivi ja yksi kaapinpohjalle hautautunut isoäidinkolmiohuivi, sekä tietty ikuisuusprojektina kaksi vilttiä. Säärystimet on tarkoitus tehdä ennen kyjy-18 valmiiksi ja jatkaa jämälankavilttiä. 

Kilpailuun on tarkoitus valita sellaisia töitä mitä tulee annettua sitten joululahjaksi sukulaisille ja ystäville. Joitain alustavia suunnitelmia on jo, kuten virkata pussukoita siskontytöille ja kummitytölle, tehdä Niina Laitisen villasukkien vuosi -kirjasta joku malli, ellei useampikin. Myös ohuita jämälankoja taitaa olla niin paljon, että voisin virkata ekalle pöllölle kaverin.

Sain roskalava -ryhmän kautta muovikassillisen erilaisia lankoja, aika paljon oli huopuvaa villalankaa mm. Huopasta ja joki -lankaa, niistä meinasin huovuttaa joko tossuja tai lapasia, tosin houkuttaisi kokeilla myös huovuttaa vanhemmilleni paljuun huopahatut. Saas nähdä mitä kaikkia töitä valmistuu puolenvuoden aikana. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta susi, norjalainen villapaita + vinkki paidan sovitukseen

Villapaidan hihan ja vartalo-osan yhdistäminen

Metsänpeitto -islantilainen villapaita edistyy