Huovutettuja lapasia ja pipo

 Sain taas innostuksen pesukone huovutukseen. Tein kahdet lapaset sekä pipon valmiiksi ennen, kuin iskin ne koneeseen samaan aikaan. Puna-harmaat lapaset on joki-lankaa ja ohje Lumi Karmitsan pioni lapaset. Ruskea-valkeat ovat puro-lankaa ja 7-veljestä resorissa. Musta batman pipo on adlibriksen felting wool lankaa. 



Tältä työt näyttivät ennen koneeseen menoa. Lapasiin olen sisälle jo ommellut muutamalla pistolla muovipussit kiinni, etteivät ne huovu yhteen. En muistanut yhtään millä kierroksilla ja lämpötilalla olen aiemmin huovuttanut. Joten laitoin 60° ja 1100 kierrosta linkousta, kolme pientä pyyhettä ja kone päälle toivoen parasta. Vajaa pari tuntia kone pyöri ja lopulta, kun se sammui niin pelotti mennä katsomaan mitä koneesta löytyy. Hyvin oli huovuttunut ja pieniä myttyjä löytyi koneesta. Ruskeat lapaset huopuivat lasten kokoon, vaikka ajattelin niiden sopuvan pieneen naisen käteen. Pioni-lapaset mahtuvta juuri ja juuri käsiini, joten ne saa joku pienikätisempi nainen. Pipo onnistui ja siitä tuli sopiva 6-vuotiallee pojalleni, venytin sen kuivumaan lasten pallon päälle. Pipolla on painoa 164g, ruskeat lapaset 74g ja pionit 106g. Syyskuun painon pudotus siis on lähtenyt hyvin käyntiin.

Batman pipo


Pioni lapaset, vaikkei tuo pioni kuvio kovinkaan selkeästi näy.

Ja nyt kuvatessa huomasin, että olin venyttänyt nämä samankäden lapasiksi. Tietysti, kun oma käsi ei mahtunut sisään kokeilemaan, niin epähuomiossa tuli molemmat venyteltyä samalla tavalla. Ja resoritkin värjääntyivät likaisen väriseksi koneessa. Mutta 2/3 onnistui 👍






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta susi, norjalainen villapaita + vinkki paidan sovitukseen

Villapaidan hihan ja vartalo-osan yhdistäminen

Metsänpeitto -islantilainen villapaita edistyy