Muistoja menneestä -palapeitto kal

Novitalla alkoi maanantaina taas palapeitto kal, edellinen oli kesällä viola-peitto johon osallistuin myös. Muistoja menneestä -peitto on Sisko Sälpäkiven ja Minna Metsäsen suunnittelema peitto, joka koostuu seitsemästä erilaisesta palasta ja joita jokaista neulotaan viisi kappaletta. Ohje on suunniteltu isoveli -langalle. Uudet palat julkaistaan Novitan sivuilla aina maanantaina ja perjantaina.  

https://www.novitaknits.com/fi/muistoja-menneesta-peitto-kal

Pidin edellisestä palapeitosta ja aion nytkin osallistua neulontaan. Mutta minulla ei ollut yhtään kerää isoveli -lankaa ja heikosta rahatilanteesta ja lankalaihiksesta johtuen en sännännyt kauppaan ostamaan 1,9kg isoveljeä vaan kaivelin lankojani. Mitään sopivaa lankaa ei tuntunut löytyvän tarpeeksi, joten ratkaisin lankaongelmani aloittamalla neulomaan kaksinkertaisella 7-veljestä -lanhttps://www.novitaknits.com/fi/muistoja-menneesta-peitto-kalgalla ja 6,5 puikoilla. Paloistani tulee täten hieman suurempia, mutta taidan tehdä jokaista palaa vain neljä kappaletta. Luulen, että joudun tekemään jokaisesta palasta eri värisen sillä suurin osa yksivärisistä lankakeristäni on 100g keriä ja yhteen palaan menee n. 67-70g lankaa ja suurinta osaa väreistä on vain yksi kerä.



Ajatuksenani on tehdä peitto vanhemmilleni joululahjaksi ja väreinä haluaisin punasävyisen, mutta joudun varmaankin käyttämään kaikkia värejä mitä kaapeista löytyy. Mutta katsotaan pala kerrallaan, mitä värejä tulee. Vaaleanpunainen on ensimmäinen pala ja pingoituksen jäljiltä, en ole mikään hyvä pingoittaja,  kun sen verta vielä kupruilee. Violetti on juuri puikoilta saatu, vielä päättelemättäkin. Vaalenapunaisesta palasta tuli 30x27cm.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta susi, norjalainen villapaita + vinkki paidan sovitukseen

Villapaidan hihan ja vartalo-osan yhdistäminen

Metsänpeitto -islantilainen villapaita edistyy