Helmikuun käsityökirja

 Helmikuussa kuukauden käsityökirjaksi arvoin Lumoavat neulehuivit by woolenberry, jonka on kirjoittanut Janina Kallio. Kirjan monista ihanista malleista valitsin Loiste huivin. Kirjassa on useita huiveja, jotka haluaisin tehdä.

Tämä malli oli ainakin melko helppo tehdä, lukuunottamatta pykäläreunuspäättelyä, jota en itse hoksannut. Oli mielenkiintoista seurata kuinka huivi sai pikkuhiljaa muotoaan. Huivin teko ei käynyt tylsäksi, sillä siinä oli alun vihreä osuus, jossa toistui pitsiraita. Sitten tuli raitaa ja lopuksi kaunis pitsireunus. Pistsireunus oli helppo, mutta vaati vähän enemmän keskittymistä, joten joitain virheitä tein, kun en keskittynyt tarpeeksi. En vaan osannut tehdä huivin reunaan pykäläreunusta, joten huivini reunus on suora.

Neuloin huivin Novitan venla ja Katia socks camel -langoista. Langat ovat ohjeen lankaa hieman ohuempia, valitsin puikko kooksi puoli numeroa pienemmät puikot, tosin minulla on löysä käsiala, joten senkin takia minun pitää aina valita pienemmät puikot. Painoa huiville tuli 116g.


Tulipas keskimmäisestä kuvasta tumma, mutta alemmassa kuvassa näkyy oikeana värit. Alla kuva kirjan huivista.


Kirjassa oli tosiaan tuollainen kaunis reunus, mutten osannut tehdä sitä. Mutta huivi kaikesta huolimatta pääsi jo tänään käyttöön. 

Kirjassa on paljon kauniita huiveja, yksinkertaisia malleja, sekä näyttävämpiä pitsimalleja. Tästä kirjasta haluan tehdä enemmänkin huiveja, kunhan vain ennätän.


 


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta susi, norjalainen villapaita + vinkki paidan sovitukseen

Villapaidan hihan ja vartalo-osan yhdistäminen

Metsänpeitto -islantilainen villapaita edistyy