Villapaidan hihan ja vartalo-osan yhdistäminen

 Teen siskolleni Islantilaisia neuleita kirjasta Gefjun -villapaitaa. Paita on edennyt hihojen ja vartalo-osan yhdistämiseen. Otin kuvat ja kerron oman sepustuksen, kuinka sen teen. Kuvat auttavat minua ainakin hahmottamaan ja ehkä selventävät kirjoitettua ohjetta. Ensiksi kerätään apulangalle tarvittava määrä silmukoita kainalosta ja pyöröpuikoilta samaten. Minä teen Riddarin ohjeen mukaan s-koossa, joten tarvittava määrä on 10 silmukkaa. Päättelyneulallani kerään langalle silmukat ja laitan langanpätkät solmuun, ettei silmukat karkaa.
Kun hihasta ja vartalon osuudesta on silmukat kerättynä. Laitetaan aukot vastakkain. Vasemmalla on hiha ja oikealla puolella vartalon osuus. Apulangalla olevat silmukat ovat siis kohdakkain.

Sitten aloitetaan neulomaan, hihan silmukat sukkapuikoilta neulotaan pyöröpuikoille.

Kun kaikilta sukkapuikoilta on neulottu silmukat, jatketaan neulomista pyöröpuikoilla. Neulotaan etukappaleen silmukat, minulla niitä on 74. Kerätään taas 10 silmukkaa apulangalle ja neulotaan hiha pyöröpuikoille.


Ja sehän alkaa näyttää villapaidalle. Helman ja toisen hihan langanpätkät olen jo päätellyt, mutta toisen hihan suusta sojottaa vielä kasa langanpätkiä. Toivottavasti kuvista on apua pähkäillessä, kuinka yhdistää hihat ja vartalo-osuus.

Kommentit

 1. Hei käsityöntekijä!
  Olisiko sinulla hetki aikaa käydä vastaamassa käsityöaiheiseen kyselyyn? Kysely on osa kahden kasvatustieteen tohtorin post doc -tutkimusta. Kysely käsittelee käsitöiden tekemisen ja arvojen yhteyttä, kestävää käsityötä sekä sosiaalisen median liittymistä käsitöiden tekemiseen. Kysely on tarkoitettu kaikille käsitöitä tekeville ja siihen vastaamiseen menee noin 20-30 minuuttia. Olisitko ystävällinen ja kävisit vastaamassa kyselyyn oheisesta linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/3E7D6087B575421F
  Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen
  (tätä kutsua saa jakaa eteenpäin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kävin vastaamassa kyselyysi, mielenkiintoisia kysymyksiä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta susi, norjalainen villapaita + vinkki paidan sovitukseen

Metsänpeitto -islantilainen villapaita edistyy