Musta susi, norjalainen villapaita + vinkki paidan sovitukseen

 Sain Musta susi -villapaidan valmiiksi. Kevät on nyt kauneimmillaan ja lämpöä on viime päivinä piisannut, jolloin saan tietysti valmiiksi mahdottoman paksun villapaidan. Mutta paita on aivan ihana!


Paita on paksu ja pehmeä, vaikka talvea en rakastakaan, niin melkein jo odotan talvea, että pääsen pitämään paitaani. Paita on Linka Neumannin Norjalaisia villapaitoja -kirjasta neulottu ja mallikuvio oli mukavan helppo ja sen oppi ulkoa. Neuloin paidan 8 puikoilla Adlibriksen felting wool ja camel soft langoista. Valkoinen camel soft lanka loppui, joten käytin lopussa myös valkoista felting wool lankaa. Paitaa en ole pessyt, enkä taida tällä kertaa pestä, sillä se on nyt niin pehmoinen ja huolestuttaa, että musta laskee väriä valkoiseen. Paidalle tuli painoa 735g.



Tein paitaan i-cord reunuksen, johon Kevätaurinko huivia tehdessä ihastuin. Ja tulihan siitä hieno, taitaa jatkossakin tulla kaikkiin villapaitoihin tämä kaulus.

Lisäksi vinkki paidan sovitukseen; laita puikon päihin kuminauhat, jolloin silmukat eivät tipu puikoilta, kun sovitat paitaa. Tässä pitää kuitenkin huomioida se, että pyöröpuikkojen kaapeli on tarpeeksi pitkä sovittamista varten. Itse sovitan paitaa yleensäkin vasta melkein valmiina, joten kaapeli riittää kauluksen kohdalla hyvin kaulani ympäri.







Kommentit

  1. Tulipa paidasta hieno! I-cord-reunus on hyvä idea, tulee kaunis reunus, saatan matkia sinua joskus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itsekin olen kyllä supertyytyväinen 😊 kannattaa matkia kauluksessa, joustava ja kaunis reunus tulee tuollein 😊

      Poista
  2. Heippa, kudon samaista villapaitaa mutta en ymmärrä hihan ohjeita että miten niitä silmukoita lisätään jotta kuvio ei mene sekaisin? Vai lisätäänkö niitä? Voitko laittaa kuvan siitä kohdassa missä olet lisäillyt silmukoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kommenttisi päätynyt tarkistettavaksi ja en ole huomannut, että sellainenkin ominaisuus ollut 😅 toivottavasti olet saanut paidan valmiiksi ja kuvio menee jonkin verran sekaisin lisäyksistä, sille ei mahda mitään.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Villapaidan hihan ja vartalo-osan yhdistäminen

Metsänpeitto -islantilainen villapaita edistyy