Pääsiäis-sukat - vihdoinkin valmiit!

 Novitalla oli pääsiäis-sukka yhteisneulonta. Nyt vasta sain aikaiseksi tarttua kantapään tekemiseen, joka siis tehtiin jälkikäteen. Sukista jätin pois viimeisimmät kuviot, sillä halusin vain kukkia sukkiin. Pääsiäismuna ja -pupu jäi tekemättä, vaikka pupu kuvio olikin suloinen. Painoa sukille tuli 139g.

Kantapäätä varten purettiin apulanka pois, kerättiin silmukat puikoille ja joka toisella kierroksella kavennettiin. Lopuksi silmukoitiin kantapää umpeen. Jälkeenpäin tehtävä kantapää ei ollut ollenkaan vaikea, mutta olin lykännyt sen opettelua. Vuoden alussa asetin yhdeksi tavoitteeksi opetella varpaista varteen tekniikan ja nyt on tämä asia opeteltu. Kantapää on saman mallinen, kuin sukan kärkikin. Nämä sukat sai "palkaksi" äitini, kun hän oli hoitamassa lapsiani useampana päivänä. 


Ja tarkkasilmäisimmät huomaavat sukkien kärjissä lankadominanssin vaikutuksen. Kukkien varret ovat oikeanpuolimmaisessa sukassa aluksi ohuemmat ja sitten paksummat. Huomasin asian vasta muutaman kuvion neulottua, joten en jaksanut purkaa. Vaikken muuten lankadominanssia ole oikein opetellutkaan niin tuossa sen merkityksen huomaa ja pitää alkaa kiinnittää enemmän huomiota neuloessa asiaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta susi, norjalainen villapaita + vinkki paidan sovitukseen

Villapaidan hihan ja vartalo-osan yhdistäminen

Metsänpeitto -islantilainen villapaita edistyy