Siskolle islantilainen villapaita

 Tarkoituksenani on neuloa sisaruksilleni ja heidän puolisoilleen villapaidat. Vanhemmilleni olen jo neulonut paidat. Aloitin vanhimmasta siskostani, kyselin vähän väritoiveita. Vastaukset vahvistivat, että tunnen kyllä siskoni ja väreiksi valikoitui vaaleanpunaista, pinkkiä, valkoista ja harmaata. Pohjavärinä käytän Novitan Juhani lankaa, jota ostin alennuksesta 2e/100g. Novitan 7-veljestä lankoja on myös valkoinen ja pinkki. Vaaleanpunainen on Myhome living -lankaa, jota ostin Citymarketista. Malli on islantilaisia neuleita kirjasta Gefjun, mutta tarvittavat kerrokset ja silmukka määrät, otin kirjan Riddari -mallista. Paita painaa 492g.


 Paidasta tuli mielestäni ihanan värinen ja vähän sovittelinkin sitä päälleni ja hyvältähän se näyttäisi, mutta pitää raaskia luopua ja antaa siskolleni, sillä minulla on jo useampi villapaita. Välillä tulee luopumisen vaikeus, kun käsitöistä tulee niin ihania, mutta toisaalta järki sanoo, etten kaikkea tarvitse itse, vaikka neuloessa kerkeää kiintyä ja ihastua omaan työhönsä. Tosin rakkaudella ja ajatuksella tehty lahja on varmasti mieleinen myös saajalleen.

Aloitin jo siskon miehelle samalla mallilla ja pohjavärillä paitaa, kuvioväreiksi valikoitui vaaleanharmaa, vihreä ja turkoosi.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta susi, norjalainen villapaita + vinkki paidan sovitukseen

Villapaidan hihan ja vartalo-osan yhdistäminen

Metsänpeitto -islantilainen villapaita edistyy