Tiedätkö tunteen, kun inspiraatio yllättää?

 Minun oli tarkoitus siivota käsityökaappiani, järjestellä ja karsia sellaiset käsityötarvikkeet, joista en usko tekeväni mitään. Kankaat oli melko helppo karsia ja siskoni saa pussillisen kankaita (joista hän voi ommella pojilleni vaatetta 😆). Itse ompelen hyvin harvoin, vaikka se ihan kivaa onkin, mutta työlästä kaivaa saumuri, ompelukone ja kankaat sekä kaavat kaapeista esille. Jätin itselleni pienen määrän kangasta ja resoria, jos inspiraatio tai oikea tarve jollekin vaatteelle tulee.

Sitten siirryin lankoihini. Hyllyllä on puuvillat, 100% villat, merinot ja muitakin lankoja, jotka eivät muille hyllyille mahdu. Törmäsin, jo joku aika sitten Adlibrikseltä tilaamiini, lankavyyhteihin. Olin tilannut kolme vyyhtiä Camel soft diy -lankaa, koska ajatukseni oli opetella värjäämään itse lankoja ja nämä olivat edullisesti poistoissa. No, en ole värjännyt lankoja, mutta lanka on ihanan pehmeää ja ajattelin saisinko paidan langoista. Äkkiä tutkimaan kirjoja saisinko 300g paksua lankaa paidan. En löytänyt mitään ohjetta, mutta muistin toisessa lankakaapissani olevan Adlibriksen Felting wool -langan, joka on myös paksua. Langat esille ja mietintään millaisen paidan näistä saisi.



Olin viikkoa aiemmin löytänyt Prismasta Linka Neumannin Norjalaisia villapaitoja kirjan. Olin kirjan selannut läpi ja kuolannut ohjeita, mutta minulla on edelleen kesken siskoni islantilainen villapaita, joten en ollut antanut itselleni lupaa perehtyä paremmin kirjaan, saati aloittaa uutta paitaa. Kuinkas sitten kävikään... 


Puikoille suorastaan vaati hyppäämään Musta susi -malli. Paidasta on tulossa tooosi paksu ja pehmoinen, sillä valkoinen lanka on 55% merinoa ja 45% kamelia. Musta on 100% villaa. Neulon paitaa kasin puikoilla.



Minulla on tällä hetkellä kesken Tulen ja jään laulu -kirja, johon siis Game of thrones -sarja perustui ja Musta susi -mallista tulee mieleen Starkkien hurjasudet. Olen jo valmiiksi rakastunut paitaan, vaikka joudun paksumman langan takia soveltamaan ohjetta. Ja ei varmaan tarvitse kertoa, että siivous jäi toiseen kertaan.

 


Kommentit

  1. Musta susi -paidasta tulee varmasti lämmin ja ihana. Minulla on tuo samainen kirja, mutta en muistanutkaan, että siinä on tuo malli. Tuo lienee jouheva neulottava, koska kuvio toistuu samana ja ei taida olla pitkiä langanjuoksuja?
    Mukavia neulontahetkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nopeaa neulottavaa, kuvio on looginen ja äkkiä oppii ulkoa, eikä tosiaan ole pitkiä langanjuoksuja 😊

      Poista
  2. Aivan ihana neulottava sulla. Olen pitkään karttanut kirjoneuleita niiden haasteellisuuden?? vuoksi. Tämä näytti kuitenkin sellaiselta että voiisin kuitenkin ehkä yrittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa yrittää, tämän oppii äkkiä ulkoa ja pitkiä langanjuoksuja ei ole, joten on joutuisaa neuloa 😊 ja harjoittelemalla oppii!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta susi, norjalainen villapaita + vinkki paidan sovitukseen

Villapaidan hihan ja vartalo-osan yhdistäminen

Metsänpeitto -islantilainen villapaita edistyy